nieuws

Superduin ook toeristische attractie

Horeca

Een berg zand van veertig meter hoog bij Hoek van Holland. Niet alleen van belang voor bescherming van de kust, maar ook een leuke toeristische attractie. Dat meent de Stichting Duinbehoud. De stichting overhandigde donderdag het rapport Zand in Zicht aan dijkgraaf P. Schoute van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Het rapport gaat in op maatregelen die volgens Duinbehoud nodig zijn om de kust de komende decennia te wapenen tegen de verwachte zeespiegelstijging. Behalve het superduin oppert de stichting ook ‘mega-zandsuppleties’ om de kust tussen Hoek van Holland en Kijkduin sterker en aantrekkelijker te maken.

Duinbehoud haalde de inspiratie voor het veertig meter hoge duin uit de Franse Dune du Pyla, aan de Atlantische kust bij Arcachon. Dat duin is meer dan 100 meter hoog, niet alleen ter versterking van de kust, maar ook als toeristische attractie. Het duin van De Hoek zou een ‘uniek uitzicht bieden over zee, Maasvlakte en Westland’, aldus Duinbehoud.

Reageer op dit artikel