nieuws

’t spant wordt spant!. weg met het stoffige imago.

Horeca

Theater & Congrescentrum ’t Spant in Bussum bestaat dit jaar precies 25 jaar. De nieuwbouw kwam op de plek van het eerste theater, dat in de jaren zeventig en tachtig in heel Nederland bekendheid verwierf als thuishaven van bekende televisieprogramma’s als ‘In de hoofdrol’, Stuif es in’ en ‘de Willem Ruis Show’. Tot op de dag van vandaag dankt ’t Spant hieraan zijn naamsbekendheid.

Met name de recessie van de laatste drie jaar trof het Bussumse centrum hard.Willem Smit, sinds 1 november 2004 directeur van ’t Spant, wil daarom vooruitkijken. Smit heeft zichzelf in het businessplan van ’t Spant een ambitieuze missie meegegeven: “ ’t Spant moet weer een bruisende ontmoetingplaats worden, waar gast en medewerker zich ontwikkelen en thuis voelen”. Beoogd resultaat is dat ’t Spant snel in de positieve cijfers gaat komen. Voor volgend jaar zet Smit in op tien procent meer omzet op de congresmarkt.

Deze ambitieuze doelstellingen worden natuurlijk niet vanzelf verwezenlijkt. ’t Spant moet het, wat ze zelf noemen “stoffige imago“ van zich afschudden. Smit stelt daarom een groot aantal maatregelen voor om ’t Spant als moderne, flexibele, bruisende en slagvaardige onderneming in de markt te zetten.

Het verouderde pand wordt op tal van punten aangepast. De muren van het huidige gebouw blijven staan, maar voor de rest wordt een complete restyling gerealiseerd. En bij zo’n bijna nieuw pand past ook een nieuwe naam. De wat ouderwetse apostrof wordt afgeschud en ’t Spant heet straks Spant!.

Een nieuw marketing en promotiebeleid moet de (vernieuwde) producten beter aan de man brengen. ’t Spant ziet duidelijke kansen om nog te groeien in de congres- en evenementenmarkt. Daar komt, onder meer met een vernieuwde website, verandering in. Eén productinnovatie is al bekend. Bedrijven kunnen met ingang 1 oktober a.s. Business Friend worden van Spant! en verkrijgen daarmee een vaste stoel met hun eigen naam erop bij iedere theatervoorstelling.

De gemeente Bussum steunt de plannen van ’t Spant en staat garant voor een lening van 1,8 miljoen euro.

Reageer op dit artikel