nieuws

tentoonstelling 50 jaar italiaanse keuken in haarzuilens

Horeca

Vrijdag 3 juni om 12.30 uur zal Prof. Giovanni Dell’ Osso, President van de Accademia Italiana della Cucina en President van de Académie Internationale de la Gastronomie, in aanwezigheid van de Italiaanse ambassadeur in Nederland, de tentoonstelling “50 anni di Cucina Italiana” (50 jaar Italiaanse keuken) openen in Haarzuilens.

De tentoonstelling maakt deel uit van het evenement ‘De Smaak van Italië’ in de tuinen van Kasteel De Haar. Dit evenement, dat het vorig jaar in twee dagen 12.000 bezoekers trok, wordt voor de tweede maal gehouden. De tentoonstelling, die reeds twee jaar de wereld rondreist en voor het evenment exclusief Nederland aandoet, omvat 70 panelen van 1 x 1,50 m. Deze panelen bevatten foto’s en tekeningen die de ontwikkeling laten zien van de Italiaanse keuken vanaf de oorlogstijd. De tentoonstelling zal in Nederland slechts drie dagen te zien zijn.

De Accademia Italiana della Cucina is ruim 50 jaar geleden in Milaan opgericht door een selecte groep schrijvers, journalisten en uitgevers en is in augustus 2003 officieel erkend als “Istituzione Culturale della Repubblica Italiana” (culturele instelling van de Republiek Italië).

Kort geformuleerd is het doel van de Accademia het beschermen van de tradities van de Italiaanse keuken door het promoten en zonodig aanzetten tot verbetering in Italië en in andere landen. De Accademia is een non profit-instelling en bestaat uit 194 delegaties in Italië en 61 in de rest van de wereld, waaronder Noord- en Zuid Amerika, Azië, Australië en vele landen in Europa. Het aantal Accademici (waarvoor men voor het lidmaatschap gevraagd moet worden) is ruim 6500. In Nederland zijn drie delegaties, te weten Den Haag/Scheveningen, Leiden/Amsterdam en Utrecht/Midden Nederland.

Reageer op dit artikel