nieuws

Toerisme naar Israël flink in de lift

Horeca

Het toerisme naar Israël is in de eerste drie maanden van dit jaar met 25 procent toegenomen in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar. In totaal bezochten 373.000 buitenlanders het land aan de Middellandse Zee. Dat bleek uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Israëlische ministerie van Toerisme.

Vooral het aantal Duitse toeristen is flink gestegen, met 47 procent tot 22.000. Ook in Italië is een reisje naar Israël populair. Het aantal Italiaanse toeristen nam toe met 42 procent tot 11.300. De meeste toeristen zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Het aantal Amerikaanse bezoekers steeg 25 procent tot 91.400.

Sinds het begin van de tweede intifada eind september 2000 nam het toerisme naar Israël sterk af. Het dieptepunt werd bereikt in 2002, toen slechts 860.000 mensen een bezoek brachten aan Israël.

Reageer op dit artikel