nieuws

Van sterrenkok tot campingkok

Horeca

Pieter Leffers kookt tegenwoordig op een camping ergens in een afgelegen gebied in het oosten van het land. Inderdaad, chef-kok Pieter Leffers. De kok die werkte bij Krasnapolsky, met Joop Braakhekke kookte bij De Kersentuin en die een Michelinster bij elkaar kookte in Kasteel Doorwerth.

Leffers kookt komende zomer op kampeercentrum De Beerze Bulten in het Overijsselse Beerze. Hij is met campingeigenaar Jan Hagedoorn overeengekomen om de campingkantine te veranderen in Restaurant De Hagehorst. Een eetgelegenheid die iets verder gaat dan de typische campingvoedsel: frites, frikadellen en broodjes kaas. Hagedoorn in de regionale pers: ‘We willen met De Hagehorst Beerze op de kaart zetten als een plaats waar je goed kunt eten’.

Hagedoorn erkent dat er momenteel een imagoprobleem is met een topkok aan boort van een campingrestaurant. ‘Mensen verwachten niet direct een restaurant van dit niveau op een camping. Er was ook al een gast die zei: als ik geweten had dat het op een camping was, dan had ik niet gereserveerd’, aldus Hagedoorn.

Vooralsnog zal het restaurant als zelfstandig bedrijf in de markt worden gezet. Daarbij willen campingeigenaar en Leffers gebruik maken van de omgeving. Beerze is een belangrijke schakel in het fietspadennet in de gemeenten Ommen en Hardenberg en trekt veel toerisme. Vorig jaar werkte Leffers ook al voor De Beerze Bulten. Toen bleef zijn inzet beperkt tot enkele weken. Leffers kreeg ruzie met het keukenpersoneel en stapte op vanwege het lage kookniveau.

Reageer op dit artikel