nieuws

‘Vergane Glorie niet failliet, wel gesloten

Horeca

De grootste kroeg van Nederland, de Vergane Glorie in Almelo, is niet failliet. Wel is de zaak al enige tijd gesloten. Dat meldt uitbater Roel de Boer in een reactie op eerdere berichten over een faillissement van de megakroeg.

‘Er is geen faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Zoals het er nu voorstaat, komt dat er ook niet van’, aldus De Boer. ‘Er is dus geen sprake van een bankroet. We zijn in gesprek met Heineken, de eigenaar van het pand. Met mijn advocaat ben ik bezig uit te zoeken hoe het zit met de schuldvraag.’ De Vergane Glorie ging in maart dicht, na problemen rondom geluidsisolatie van het monumentale pand. Het is slechts vier maanden open geweest.

Met het personeel heeft De Boer inmiddels het één en ander afgehandeld. ‘Mijn personeel heb ik per 1 april moeten ontslaan. Vanwege een opzegtermijn van een maand, heb ik het salaris tot 1 mei doorbetaald. Dat is nu afgehandeld.’ Over financiële verplichtingen met leveranciers is De Boer in overleg.

De horecaondernemer sluit niet uit dat hij het concept van de Vergane Glorie voortzet in een ander pand. ‘Alles is mogelijk. We zijn in gesprek met Heineken.’

Reageer op dit artikel