nieuws

Verkoop hotelkamers Britannia loopt weer vertraging op

Horeca

Aan de soap rond hotel Britannia in Vlissingen lijkt maar geen eind te komen. Ruim zeven jaar duurt het inmiddels om het hotel te herbouwen. Ondanks dat de gemeente twee jaar geleden de vergunningen voor nieuwbouw afgaf, ligt de slopershamer nog in de hoek te wachten.

De laatste stand van zaken is dat er nog niet één van de 156 hotelkamers of appartementen is verkocht. Al is er wel voldoende belangstelling, zo laat projectontwikkelaar Loostad bv weten in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). ‘Achter de schermen wordt hard gewerkt’, aldus C. Timmersmans van Loostad.

Het verouderde hotel moet naar de grond en weer herbouwd worden in een eigentijdse stijl. Het hotel wordt in delen verkocht. Zo is het mogelijk hotelkamers en appartementen afzonderlijk te kopen. Jaren van discussie gingen er vooraf aan de realisatie van het nieuwe plan. Omwonenden vreesden bijvoorbeeld voor geluidsoverlast na het herrijzen van het hotelbedrijf.

Twee jaar geleden gaf de gemeente Vlissingen de vergunning voor een nieuw bedrijf af, zodat de sloop kon beginnen. Tot dusver is het louter bij praten gebleven. ‘Kunnen we de ontwikkelaar niet aansporen om te beginnen, zoals dat bij de koop van kavels voor particulieren gaat’, vroeg gemeenteambtenaar C. Huizinga-Kivit van de VVD zich deze week af.

Normaliter heeft een gemeente de mogelijkheid bij uitgifte van grond allerlei voorwaarden en boeteclausules in het contract op te nemen. Dit om zo de voortgang van het bouwproject te stimuleren. Maar aangezien niet de gemeente maar een marktpartij eigenaar van Britannia is, gaat deze regel niet op.

De gemeente is teleurgesteld dat de bouw nog lang op zich laat wachten. ‘Nu ze blijkbaar nog niet met de verkoop zijn begonnen, zou het moment van bouwen helaas nog ver weg liggen. Daar komt bij dat er niet aan de dijken gewerkt mag worden in het stormseizoen, dat begint op 1 oktober en duurt tot 1 april’, aldus Huizinga-Kivit.

Makelaar Theelen en Van der Weele in Vlissingen is verantwoordelijk voor de verkoop van de hotelkamers en –suites, die als beleggingsobjecten worden aangeboden. De makelaar verwacht dat in het tweede kwartaal van dit jaar meer bekend is over verkoopplannen en de tijdsplanning. Daarmee is het zeker dat weer een zomerseizoen verloren is gegaan voor het veelbesproken hotelbedrijf.

Reageer op dit artikel