nieuws

vijf topkastelen vormen alliantie

Horeca

Vijf kastelen van Nederland gaan een alliantie aan op PR gebied. Tot deze kastelenalliantie behoren Kasteel de Haar, Kasteel Hoensbroek, de Kasteelruïne Valkenburg, het Muiderslot en Slot Loevestein. Tot de alliantievorming is besloten om meer aandacht te vestigen op kastelen in het algemeen en meer bezoekers aan te trekken voor de deelnemende kastelen in het bijzonder.

Rode draad in de samenwerking is het thema “kastelen ontdekken”. Als naam voor de alliantie is voorlopig gekozen voor “5 topkastelen”. De samenwerking blijft vooralsnog beperkt tot het gebied van pr en marketing.

2005 is uitgeroepen tot “Jaar van het Kasteel”. Een goede reden, volgens de deelnemende kastelen, om op dit moment de handen ineen te slaan op marketingvlak. Gezamenlijk ontvangen zij circa 500.000 gasten op jaarbasis.

Reageer op dit artikel