nieuws

Voedselvergiftiging na bedorven wortelen

Horeca

Bijna vijftig passagiers hebben tijdens verschillende vluchten vanaf Honolulu voedselvergiftiging opgelopen. Boosdoener was vliegtuigcateraar Gate Gourmet. Oorzaak van de voedselramp zijn bedorven wortelen. Ook zijn kakkerlakker gesignaleerd in de keuken van de cateraar.

Maar niet alleen de wortelen waren van zeer slechte kwaliteit. Ook de keuken voldeed niet aan de juiste kwaliteitseisen. Zo renden levende kakkerlakken rond in de keuken en groeide er schimmel in de koelkast. Dit blijkt na controle van de Amerikaanse Food- and Drugsadministration (FDA).

De bewuste maaltijden werden vorig jaar tussen 22 en 24 augustus geserveerd. Totaal werden 45 vliegtuigpassagier ziek. Gate Gourmet heeft vestigingen in dertig landen en voorziet onder andere de maatschappijen Northwest, Delta, United, Hawaiian en Aloha airlines van maaltijden.

Reageer op dit artikel