nieuws

VWA: minder bedorven etenswaren op vrijmarkten

Horeca

Het aantal overtredingen van de Warenwet en de Drank- en Horecawet tijdens Koninginnedag is dit jaar flink gedaald. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) noteerde 10 procent minder overtredingen ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft de VWA bekendgemaakt.

De VWA-waarschuwingen en boetes voor overtredingen van de Warenwet hadden vooral betrekking op een verkeerde bewaartemperatuur van bederfelijke waren. Bij overtreding op de Drank-, horeca- en tabakswet ging het veelal om ontduiking van de leeftijdgrenzen en de verkoop van sterke drank.

De dienst noteerde totaal 121 schriftelijke waarschuwingen en schreef 45 boetes uit. In totaal werden er 221 maatregelen genomen dit jaar. Dat is 10 procent minder dan de 245 meldingen van vorig jaar. Er waren afgelopen zaterdag 99 inspecteurs op stap.

De inspecteurs denken dat de daling een gevolg is van een strakker vergunningenbeleid van gemeentes. Die zijn steeds voorzichtiger met het geven van vergunningen tijdens vrijmarkten op Koninginnedag.

Reageer op dit artikel