nieuws

Wel croissants, maar geen asperges voor Bush

Horeca

Croissants, marmelades van vruchten, Limburgse vleeswaren met een mosterdsaus en brood met verse eitjes. Chef-kok Otto Nijenhuis van Château Sint Gerlach in Houthem mocht zich uitleven voor het ontbijt van de Amerikaanse president George Bush.

Bush bracht met zijn vrouw Laura Bush en zijn minister Rice van Buitenlandse Zaken afgelopen weekend een nacht door in het pittoreske kasteel in het Geuldal. Naast lekkernijen van Nijenhuis stonden ook hagelslag en pindakaas op de ontbijttafel in de Blauwe Zaal van het kasteel.

Zaterdagavond kreeg de keukenbrigade een kleine tegenslag te verwerken bij het bereiden van het avondeten. ‘Ik had hele mooie asperges en Geuldal-lam voor George en Laura Bush klaargemaakt’, aldus chef-kok Otto Nijenhuis in De Telegraaf. Helaas voor Nijenhuis ging de familie Bush na aankomst spoorslag naar hun kamer, om er vervolgens tot de volgende ochtend niet meer uit te komen.

Gastheer Camille Oostwegel was zeer te spreken over zijn gasten. Oostwegel: ‘Wat een buitengewoon vriendelijke man. Hij bedankte ons voor alles. Kamermeisjes, portiers, de koks, de kelners, iedereen gaf hij na afloop een hand. Hij zie dat zij zich echt thuis had gevoeld. Ik zei: “U moet weten, ik woon in een wit huisje dat Casa Blanca heet.” Bush zei: “Ik woon ook in een wit huis.”’

Reageer op dit artikel