nieuws

Wethouder kan fluiten naar restaurantvideo

Horeca

De rechter heeft in een kortgeding bepaald dat de restaurantvideo van pizzeria Salvatore in Delft niet hoeft worden overgedragen aan de omstreden wethouder Baljé. De wethouder eiste dit om duidelijkheid te krijgen over zijn uitspraken in het restaurant.

Baljé deed dubieuze uitspraken in het horecabedrijf na de inname van een flinke hoeveelheid wijn. Een beveiligingscamera van het bedrijf legde het gesprek van de wethouder met eigenaar Salavatore Dago van de pizzeria vast. Dit gebeurde omdat het gesprek plaatsvond na sluitingstijd. De 3,5 uur durende opname nekte de wethouder uiteindelijk vanwege dubieuze uitspraken. Baljé heeft zijn functie inmiddels neergelegd.

Via de rechter probeerde Baljé de restaurantvideo in bezit te krijgen. Deze eis is afgewezen omdat de rechter niet met zekerheid kan zeggen of de opname nog bestaat. Volgens voorman Stoelinga van Leefbaar Delft, die door Dago werd getipt over de uitspraken, zou de video bewijzen dat Baljé zich schuldig maakt aan corruptie.

Justitie onderzoekt nog of de beschuldigingen van corruptie aan het adres van Baljé terecht zijn. Baljé heeft op beurt een zaak aangespannen tegen Stoelinga wegens smaad. Salvatore Dago lijkt vooralsnog buiten schot te blijven, al lijkt het er op dat hij wel kan fluiten naar de door Baljé toegezegde subsidie. Met een subsidie van 10.000 euro wil de horecaondernemer activiteiten ontplooien in de stad.

Reageer op dit artikel