nieuws

zingende ministers openen vlaggetjesdag

Horeca

Zingende ministers, Kamerleden, wethouders en de burgemeester van Den Haag openen dit jaar Vlaggetjesdag, het Scheveningse folklore-evenement. Minister Brinkhorst van Economische Zaken hijst op zaterdag 4 juni de vlag en houdt een toespraak, waarna een bonte verzameling politici een oud Schevenings liedje inzetten. Welk liedje wil de organisatie nog niet zeggen, maar ,,iedereen kent het en ze hoeven van tevoren niet te oefenen”, aldus een woordvoerster.

De ministers Verdonk, Bot en Kamp hebben volgens de organisatie al toegezegd, evenals burgemeester Deetman. Het koor wordt aangevuld met Haagse wethouders en raadslieden en leden van de Eerste en Tweede Kamer. Het Scheveningse Shantykoor helpt een handje en het geheel staat onder leiding van pianist Jan Vayne.

De bezoekers van Vlaggetjesdag kunnen zich na het zangspektakel laten vermaken door demonstraties van de reddingsbrigade, oude ambachten en klederdracht. Visliefhebbers kunnen een kijkje nemen in de visafslag of een visje eten. De traditionele haringrace trekt ook altijd veel kijkers. Zangeres Margriet Eshuijs sluit de dag af met een optreden.

Reageer op dit artikel