nieuws

‘Zomerfeesten goed voor platteland

Horeca

Zomerfeesten zijn goed voor de leefbaarheid op het platteland. Dat vindt minister Veerman van Landbouw. Het is echter niet aan het Rijk maar aan de gemeenten om ervoor te zorgen dat deze evenementen goed geregeld worden en zonder problemen kunnen doorgaan.

De Raad van State haalde vorige maand een streep door het schutterfeest van het Twentse Diepenheim. Het feest met kermis mocht van de hoogste bestuursrechter niet gehouden worden op een terrein dat voor landbouw is bestemd.

In hoeverre deze uitspraak andere zomerfeesten in gevaar brengt, kan Veerman niet zeggen. De manier waarop een zomerfeest gehouden wordt en de vraag of mensen er bezwaar tegen maken, spelen hierbij een belangrijke rol, aldus de bewindsman maandag in een brief aan de Tweede Kamer. En dat verschilt per geval.

De minister vindt het de taak van de gemeenten goed te regelen dat zomerfeesten als ‘belangrijke sociale en culturele evenementen’ mogelijk blijven.

Reageer op dit artikel