nieuws

14e editie van de roparun brengt ruim 2 miljoen euro op

Horeca

De opbrengst van de 14e editie van de estafetteloop Roparun bedraagt ruim 2 miljoen euro. Tijdens het feestelijke eindfeest zaterdag in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy’ werd het bedrag bekendgemaakt.

Het geld wordt uitgegeven aan projecten om ,,de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren”, aldus de organisatie van de langste non-stop estafetteloop ter wereld. De Roparun is een ruim vijfhonderd kilometer lange estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. De loop bestaat sinds 1992 en sinds die tijd is er ruim 16 miljoen euro ingezameld voor het goede doel. De eerste twaalf jaar ging de loop in omgekeerde richting van de havenstad naar de Franse hoofdstad.

Het totaalbedrag is 2.401.958 euro, iets minder dan het bedrag dat vorig jaar werd opgehaald (2,6 miljoen euro). De drie teams die de meeste sponsorbijdragen inzamelden, werden op de feestavond gehuldigd. Het team van Stichting Hoeksche Waard Runners haalde het hoogste bedrag op, ruim 80.000 euro.

Reageer op dit artikel