nieuws

afsluiting culturele seizoen met gigacultuurdropping

Horeca

Eropuit met onbekende bestemming als afsluiting van het culturele seizoen 2004-2005. Dat is de Gigacultuurdropping. De Brabantse Uitbureaus organiseerden in elf plaatsen door heel Brabant afgelopen vrijdagavond de eerste cultuurdroppings.

Niet in elke plaats ging de dropping door. In Bergen op Zoom en Roosendaal was er te weinig animo voor een verrassend avondje cultuur. In de Brabantse hoofdstad Den Bosch was het daarentegen druk. De bezoekers hadden vooraf alleen een adres gekregen. Wat er verder stond te gebeuren wist niemand.

De dropping startte bij een woonhuis aan de rand van de Bossche binnenstad dat het decor was van huisdichter Doeko. Volgens organisator O. Raaymakers is huize Doeko een prima startplaats voor de dropping. ,,Poëzie is altijd heel moeilijk, maar bij een dichter thuis in een gewone straat wordt het wel meteen spannend.” Tijdens de tocht naar de tweede locatie moet iedereen een Brabants geblokte blinddoek voor en volgen de deelnemers een cursus cabaret bij de Koningstheateracademie.

,,Het idee van de dropping wordt ook opgepakt door Uitbureaus in andere provincies”, vertelt Raaymakers. Volgende week gaat een delegatie uit Utrecht kijken hoe Den Bosch de dropping aanpakt. Ook Rotterdam introduceert deze nieuwe vorm van spannend cultureel vermaak. ,,Maar het is ook heel leuk als bedrijfsfeest”, legt Raaymakers de mogelijkheden uit. De bezoekers zijn in ieder geval enthousiast. ,,Ik kreeg kaartjes voor deze dropping voor mijn verjaardag en het was ontzettend leuk”, aldus Roel, die net 25 jaar is geworden. ,,Het is zeker voor herhaling vatbaar”, wordt hij aangevuld door de veel oudere Daan uit Sint Michielsgestel. Er is bijna geen wanklank te horen, alleen het weer zit niet mee. ,,Maar daar doe je niets aan”, aldus Mia uit Heeswijk. Voor wie ook eens meewil: Den Bosch organiseert bij de opening van het komend cultureel seizoen weer een cultuurdropping.

Reageer op dit artikel