nieuws

Alarm over zuipschuren op platteland

Horeca

Het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) slaat alarm over de wildgroei van illegale kroegen in het Noorden en Oosten van het land. Jaarlijks worden ruim negenhonderd illegale kroegen vooral in boerenschuren op het platteland ontmanteld. Dit zegt woordvoerder Arjan Hoogevorst van BEM in Woerden.

Volgens hem lijdt de Nederlandse horeca jaarlijks tientallen miljoenen euro schade door deze tot kroegen omgebouwde boerenschuren. Ze zijn vooral op het platteland te vinden, vandaar de concentraties in het Noorden en Oosten. De projectleider benadrukt dat het niet gaat om familiefeestjes op boerenerven maar professionele kroegen waar grote hoeveelheden mensen goedkoop kunnen drinken.

BEM wil dat gemeenten harder optreden tegen de illegale kroegen. Met name de gemeente Emmen laat het volgens Hoogervorst afweten. De gemeente is naar zijn mening zeer laks bij de aanpak van de illegale horeca. Als een kroegbaas betrapt wordt op ‘zwart’ tappen, kost dat 1400 euro wegens overtreding van de Horeca Wet. Bovendien moet de kroeg ontmanteld worden wat ook in de papieren kan lopen.

Reageer op dit artikel