nieuws

albert verlinde heeft zijn annie gekozen

Horeca

Stralende gezichten zondag in het Singer Theater in Laren. Musicalproducent Albert Verlinde maakte hier bekend welke tien meisjes de rol van het roodharige weesmeisje Annie gaan spelen in de gelijknamige musical, die vanaf oktober in de Nederlandse theaters te zien is.

De tien uitverkorenen zijn Esmee de Boer uit Wirdum, Marieke Swart uit St. Annaparochie, Cheyenne Krijgsman uit Arnhem, Stéphanie Verstraten uit Berg en Dal, Stéphanie van Rooyen uit Amsterdam, Robin van Virginie uit Wassenaar, Kika Wilschut uit Bilthoven, Jennifer Welts uit Den Bosch, Sharon Witsier uit Oss en Neeltje de Vree uit Amsterdam. De laatste speelde onlangs nog een hoofdrol in de bioscoopfilm Lepel.

De zoektocht naar de juiste Annies duurde zes maanden. In die periode beoordeelde de auditiecommissie 1800 kandidates. De uitverkoren kinderen spelen afwisselend de hoofdrol. Vijftig meisjes kregen zondag te horen dat zij afwisselend de rollen van de andere weesmeisjes voor hun rekening mogen nemen. In de musical zijn ook onder anderen Loeki Knol en Edwin Rutten te zien. Annie gaat 23 oktober in première in Tilburg.

Het weesmeisje met de bos rode krullen is vanaf 6 juni alvast in stripvorm te bewonderen. Koffie- en theefabrikant Douwe Egberts brengt het verhaal voor het eerst in een Nederlandse vertaling op de markt. Schrijfster Lydia Rood maakt de teksten en Robert van der Kroft (Sjors en Sjimmie) verzorgt de illustraties. De strip is verkrijgbaar in winkels van verscheidene supermarktketens.

Reageer op dit artikel