nieuws

amsterdam roots festival start met concert algerijnse popster khaled

Horeca

Het Amsterdam Roots Festival, een festival rond wereldmuziek, staat dit jaar in het teken van ‘City Culture’ in Nederland en in steden daarbuiten. Tijdens het evenement van 18 tot en met 26 juni ‘reist’ het festival langs dertig steden, van Amsterdam via Addis Abeba en Bagdad naar Havana. ,,Al die broedplaatsen delen een kloppend hart waarin culturen creoliseren”, liet de organisatie dinsdag weten. De Algerijn Khaled, een van de grootste popsterren in de Arabische wereld, geeft de aftrap met een concert in Paradiso.

Daarna volgen twintig optredens in verscheidene theaters en op zondag 19 juni een openluchtfestival in het Amsterdamse Oosterpark. Het Amsterdam Roots Festival sluit af met een optreden van de Gipsy Kings. Het festival wil dit jaar ook meer jongeren interesseren voor de wereldmuziek. ,,De 25- en 30-plussers komen altijd wel”, zegt een woordvoerster. Door het uitdelen van flyers en het inschakelen van jongerenorganisaties hoopt het muziekfestival de jongeren te bereiken. Vorig jaar trok het evenement ruim 55.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel