nieuws

Amsterdam wil jaarlijks stadsfeest

Horeca

Amsterdam moet een jaarlijkse feestdag krijgen om bewoners meer met elkaar te verbinden. Dit stadsfeest of ‘Amsterdam Dag’ moet ervoor zorgen dat Amsterdammers niet verder uit elkaar groeien en meer binding krijgen met hun stad. Een meerderheid van de gemeenteraad in de hoofdstad stemde woensdag voor het VVD-plan.

’We moeten er alles aan doen om de betrokkenheid met de stad en met elkaar vorm te geven’, stelde vice-voorzitter van de VVD Van der Wieken. ‘We zijn een volk zonder veel ceremonies en tradities, maar die hebben wel een bindende kracht.’ Volgens het gemeenteraadslid is nu het moment om de aanzet voor een traditie te geven die voor iedereen is bedoeld.

De raad gaat bekijken op welke dag het feest moet plaatsvinden. De VVD had het idee om de ‘Amsterdam Dag’ op 13 juni te houden, omdat de hoofdstad in 1306 waarschijnlijk stadsrechten kreeg. Aangezien dit niet zeker is, wordt nog gekeken welke dag het meest geschikt is om feest te vieren.

Reageer op dit artikel