nieuws

Arrestaties moeten liquidaties Chinese horeca verminderen

Horeca

Met de arrestatie van diverse kopstukken van een Chinese maffiaorganisatie hoopt de politie dat het aantal afpersingen en liquidaties van Chinese restauranthouders drastisch afneemt. Vorige week deed de politie diverse invallen in ons land na een grootscheeps onderzoek.

Volgens de politie maakte de Chinese organisatie zich jarenlang schuldig aan tal van liquidaties. Ook perste de groep op grote schaal Chinese restauranthouders af in heel het land, en smokkelde zij illegalen over de grens. Ook waren de aangehouden Chinezen betrokken bij drugshandel.

De organisatie kwam eind jaren negentig al in beeld bij de politie. ‘In 2000 kregen we eindelijk toestemming om een groot onderzoek in te stellen. Maar toen kwam de Dover-zaak met de 58 dode Chinezen in een vrachtwagen. We hebben een beperkt aantal mensen. Die zijn op die zaak gezet. Dit onderzoek moest wachten’, aldus de landelijke officier van justitie Remco van Tooren in De Telegraaf.

De afgelopen jaren werden enkele Chinese restauranthouders om het leven gebracht. Zo was er enkele jaren geleden een massale schietpartij in een restaurant in Putten en werd enkele maanden geleden een Chinese horecaondernemer in Almelo in koelen bloede vermoord.

Reageer op dit artikel