nieuws

Averij voor drijvend restaurant in Tilburg

Horeca

Het drijvende restaurant dat de Bonheur Horeca Groep tijdens de Tilburgse kermis in de Piushaven had willen leggen is al voor opening gezonken. De exploitant ziet af van het plan vanwege een te hoge vergoeding die mens zou moeten betalen aan een van de schippers die voor het restaurant moet wijken.

Dat meldt het Brabants Dagblad. ‘Die bewoner vreest de overlast en wil zijn boot tijdelijk elders leggen. Daarvoor rekent hij een vergoeding. Maar als er één bij ons komt afrekenen, dan volgen er meer. Die kosten staan niet in verhouding tot de omzet’, aldus woordvoerder Gimbrère van de Bonheur Horeca Groep.
De betreffende schipper wijst de claim van de hand. ‘Wij zijn ons schip aan het verbouwen. Dat werk komt stil te liggen. Ik moet de sputpalen afbreken en het schip verplaatsen. Alles bij elkaar drie hele dagen werk en daarvoor breng ik 24 uren tegen 45 euro uurloon bij de BHG in rekening. Dat is niets te veel, ze gaan zelf ook twaalf dagen centjes verdienen’, stelt hij.

Teleurstellend
De stichting Thuishaven Tilburg is teleurgesteld over de opstelling van de schipper. De organisatie wil nu aanpassing door de gemeente van de havenregels. ‘Bij grote evenementen moet de gemeente de schippers kunnen opdragen te vertrekken. Dat is heel gemakkelijk te regelen’, zegt een woordvoerder van de organisatie.

Reageer op dit artikel