nieuws

Bavaria-topman wil flink minder regels

Horeca

Aan de regelzucht van de overheid moet snel een einde komen en het mes moet worden gezet in het grote aantal subsidieregelingen en overlegorganen. Dat betoogde woensdagmiddag na zijn benoeming de nieuwe voorzitter van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), Peer Swinkels, in het dagelijks leven directievoorzitter van bierfabrikant Bavaria.

Volgens Swinkels houden alleen al in Zuid-Nederland een onbekend aantal werkgroepen, commissies, raden en denktanks zich bezig met innovatie. ‘Als we niet oppassen, houden we vooral die clubs in stand en komt er van de innovatie zelf niets terecht’, aldus Swinkels.

Hij wees op de snel groeiende concurrentie uit landen als India en China en het vroegere Oostblok. Volgens hem komt het niet vanzelf goed met de Nederlandse economie. ‘We zijn bang om zaken die niet goed gaan, te benoemen. We gaan maar op dezelfde voet door, terwijl er juist forse hervormingen nodig zijn’, aldus de nieuwe BZW-voorzitter. Als voorbeeld noemde hij het sociale stelsel dat toe is aan modernisering. Bovendien moet er veel meer dan nu het geval is worden geïnvesteerd in onderwijs, infrastructuur en kennis.

Reageer op dit artikel