nieuws

Benoit Wesly dreigt Maastricht met rechtszaak

Horeca

De bekende Maastrichtse horecaondernemer Benoit Wesly dreigt de gemeente met een rechtszaak. Aanleiding is een conflict over uitbreiding van het Apple Park Hotel van Wesly naast het voetbalstadion De Geusselt van MVV.

Wesly claimt rechten en toezegging in het Geusseltgebied te hebben voor een fitnesscentrum met aanverwante faciliteiten. Maastricht wil van de omgeving rond het MVV-stadion een sport- en vrijetijdsgebied maken, met een nieuwe topsporthal en een nieuw zwembad. De horecaondernemer beweert sinds 2001 in gesprek te zijn met de gemeente om zijn Mosae Wellness Plaza te realiseren op deze plek.

De advocaat van Wesly heeft inmiddels een brief gestuurd naar burgemeester Leers. Hierin meldt advocaat Lamers dat de gemeente steeds zeer positief was over de plannen van Wesly en dat er nooit een signaal is afgegeven dat Maastricht het idee niet zag zitten. Lamers wil binnen veertien dagen uitleg van de gemeente.

Wanneer de gemeente besluit het plan van Wesly uit te stellen, dan stapt de ondernemer naar de rechter. Lamers in De Limburger: ‘In elk geval stel ik de gemeente Maastricht reeds nu aansprakelijk voor alle schade die mijn cliënt geleden heeft, lijdt en nog zal lijden’.

Inmiddels heeft de gemeente in belegger BPF een partner gevonden om het Geusseltgebied opnieuw in te richten. Volgens Wesly en zijn advocaat is er sprake van ‘buitenwettelijke overdracht van bevoegdheden’ aan BPF, dat de dienst mag gaan uitmaken in een gebied waar Wesly niet alleen grond bezit maar ook rechten heeft.

Reageer op dit artikel