nieuws

Bewust lunchen vooral in grote steden

Horeca

De meest bewuste eters in bedrijfsrestaurants wonen in de grote steden en werken in de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, juridische sector of verzekeringsbranche. Dat blijkt uit een on-line-enquête van cateraar Albron.

In het onderzoek wordt gewerkt met vijf categorieën: de Grote Eter (gebonden soep, warme of koude snack), de Lekkerbek (vers fruit, salades en calorierijke producten), de Bewuste Eter (rauwkost, fruit en mineraal water), de Mobiele Eter (lunchen achter beeldscherm of in auto) en de Traditionele Eter (typisch Hollandse producten en prijsbewust).

Opvallend is dat in Noord-Nederland de minste Lekkerbekken wonen en in het oosten van het land de meeste Traditionele Eters. Verder eten vooral veel vrouwen achter de computer of onderweg. Ze letten daarbij goed op wat ze eten.

De sectoren ICT, transportsector, distributie/logistiek en de bouw vallen onder de categorie Grote Eter. Administratief personeel, non-profitsector en de overheid kiezen voor traditionele maaltijden. De Mobiele Eter is te vinden in de sectoren beveiliging, de toeristische sector, kunst en media.

Reageer op dit artikel