nieuws

Bierglazen van maïs op grote festivals

Horeca

Festivalorganisatie LOC7000 uit Lochem gaat op grote schaal bierglazen inzetten die zijn gemaakt van maïs. De bierglazen zien er exact hetzelfde uit als gewone plastic bekers, maar breken zichzelf binnen vijftig dagen af tot compost. De glazen zullen onder meer worden ingezet tijdens Lowlands en andere evenementen.

De glazen beleefden afgelopen weekeinde hun primeur op het Arrow Classic Rock-festival in Lichtenvoorde. ‘Eigenlijk is het de oplossing voor de wereldwijde plasticberg’, zegt directeur Joost Carlier van LOC7000. Het ministerie van Economische Zaken steunt de introductie van de maïsglazen met een subsidie van drie miljoen euro.

Het biologische bierglas wordt gemaakt door het Finse bedrijf Huhtamäki dat samenwerkt met het bedrijf NatureWorks. Suikers uit natuurlijke gewassen worden omgezet in melkzuur. Hiervan wordt een biologisch plastic gefabriceerd, dat als afval vanzelf in het milieu verdwijnt.

Reageer op dit artikel