nieuws

Cafés zijn hardrijders langs terrassen spuugzat

Horeca

De horecaondernemers in de Walstraat in Enschede zijn de langs het terras razende auto’s meer dan zat. Al geruime tijd vragen de cafés en restaurants de gemeente om het autovrij maken van de straat. Omdat hun oproep weinig gehoor vond, trokken ze zelf de stoute schoenen aan en sloten de weg af voor verkeer.

Dat meldt de Twentsche Courant/Tubantia. ‘Auto’s rijden vaak beangstigend hard langs de terrassen’, stelt eigenaar L. Fehling van bistro C’est Si Bon. Mede op zijn initiatief werd met behulp van bloembakken en een reclamebord de toegang tot de straat afgesloten. ‘De terrassen zaten toen bomvol. En de sfeer die avond was fantastisch’, aldus Fehling.

De politie gebood de ondernemers echter de blokkade weer ongedaan te maken. De sterke arm van de wet zag daarbij af van een bon. Voornaamste reden voor de onwil van de gemeente om de straat af te sluiten voor verkeer is het feit dat de straat bereikbaar moet blijven voor ambulances, brandweerwagens en ander noodverkeer. Ook is men van mening dat het probleem van het verkeer dan naar andere omliggende straatjes wordt verschoven.

Reageer op dit artikel