nieuws

Constellation trekt zich terug uit race om Allied Domecq

Horeca

Het Amerikaanse drankenconcern Constellation Brands heeft zijn overnamebod op zijn Britse branchegenoot Allied Domecq ingetrokken. Het concern, de grootste wijnproducent ter wereld, liet vrijdag weten dat na bestudering van de boeken een bod niet gerechtvaardigd is.

Constellation ontketende een overnamegevecht om Allied Domecq door een bod dat het Franse Pernod Ricard had gedaan, te overtroeven. Het Franse concern had eerder laten weten bijna 11 miljard euro voor Allied over te hebben. Wat Constellation bood, is niet duidelijk. Het zou 11,6 miljard euro zijn.

Allied Domecq komt nu vrijwel zeker in handen van Pernod Ricard. Andere rivalen zijn er niet. Allied verkocht eerder deze maand zijn Ierse whiskymerk Bushmills aan Diageo. Onderdeel van deze transactie is de toezegging van ’s werelds grootste drankenbdrijf om niet met andere partijen over een bod op Allied te praten. Alleen bezwaren van de concurrentie-autoriteiten zouden de transactie nog kunnen tegenhouden.

Constellation had zijn tegenbod uitgebracht samen met het drankenconcern Brown-Foreman en de investeringsmaatschappijen Lion Capital en Blackstone Group. Brown-Foreman zei teleurgesteld te zijn over de intrekking van het bod, maar Constellation-topman Richard Sands verklaarde op zoek te gaan naar andere overnamekandidaten.

Reageer op dit artikel