nieuws

Echtpaar blaast failliete bistro nieuw leven in

Horeca

Bar-bistro ’t Zölderke in Ootmarsum gaat weer open. Het ondernemersechtpaar Annemarie en Henri van Faassen uit Hengelo verzorgen een doorstart voor de in mei failliet verklaarde horecagelegenheid. Het echtpaar heeft grootse plannen.

De 35-jarige Henri van Faassen in in de Twentse horeca een bekende figuur. Hij werkte de afgelopen twintig jaar bij een keur aan restaurants in de regio. Met ’t Zölderke neemt hij voor het eerst de sprong in het diepe als zelfstandig ondernemer. Zijn vrouw geeft haar baan als klantenadviseur van verzekeringsmaatschappij Menzis Amicon op voor het bestaan als horeca-exploitant.
’t Zölderke is al jarenlang een van de beelbepalende restaurants in de Twentse toeristenplaats. Alda en Margienus Dekker verdienden er twintig jaar lang een goede boterham aan. De zaak werd overgenomen door Paul en Ageeth Snijders, die na amper drie jaar een faillissement moesten aanvragen.

Nieuwe menukaart
De naam blijft intact en er volgt ook geen grootschalige verbouwing. Het ondernemersechtpaar komt echter wel met een nieuwe kaart. ‘Maar de gerechten waarmee ’t Zölderke groot is geworden – spare ribs en satés – blijven er wel op staan’, zegt Van Faassen in Twentsche Courant Tubantia.

Reageer op dit artikel