nieuws

Eerste vaatje haring levert 60.000 euro op

Horeca

Voor 60.000 euro hebben Radio Noordzee en visverwerker Ouwehand het eerste vaatje nieuwe haring dinsdag binnengehaald. Noordzee investeerde in de Hollandse Nieuwe om het eenjarig bestaan van het programma Showtime te vieren. Dat liet een woordvoerder van de zender dinsdag weten.

De opbrengst van het eerste vaatje gaat naar de Hersenstichting. Daarmee haalt de stichting een flinke buit binnen. Vorig jaar bracht het eerste vaatje nog 26.000 euro op en in 2003 was dat 38.000 euro. De kopers laten de haring woensdag naar binnen glijden tijdens een gezamenlijke haringparty.

Hoe Ouwehand en Radio Noordzee de kosten voor het vaatje hebben verdeeld, wilde de zegsman van de radiozender niet kwijt. De symbolische veiling van het eerste vaatje vond dit jaar voor de 21e keer plaats.

Lees hier uitgebreide tips en recepten over haring.

Reageer op dit artikel