nieuws

Fastfoodsector vergeet moslimklant

Horeca

De Nederlandse fastfoodsector laat een enorme doelgroep aan moslimklanten links liggen. Handige snackketens schakelen over op halal-vlees. Het tast de smaak niet aan en de zaak krijgt er een nieuwe klantenkring bij.

Dat zegt Ahmed Larouz, mede-eigenaar van Mex-It, een adviesbureau voor intercultureel management. Hij zegt dat hij met zijn kinderen ook graag gaat snacken, maar op dit moment nog nergens terecht kan. ‘Nu kan ik wel naar de McDonald’s om daar een visburger te eten, maar verder is er weinig keuze’, verzucht hij in De Gelderlander.

Hij verlangt naar een creatieve fastfoodketen die inspeelt op zijn behoeftes. ‘Waarom niet alles halal, zoals de Kentucky Fried Chicken in Pakistan? Voor autochtone klanten maakt het niets uit, want volgens de islamitische spijswetten geslacht vlees smaakt precies zoals al het andere vlees’, aldus Larouz.

Reageer op dit artikel