nieuws

Geuroorlog bbq-restaurant duurt voort

Horeca

Aan de geuroorlog tussen barbecuerestaurant Gonzales in Eerbeek en omwonenden lijkt maar geen eind te komen. Een geuronderzoek van ruim 10.000 euro door een gespecialiseerd bedrijf moet uitkomst bieden.

Sinds zomer 2003 klagen omwonenden over stankoverlast van het restaurant. Na een toenmalig onderzoek van de gemeente verplichtte de gemeente de horecaondernemer een ontgeuringsinstallatie van maar liefst 60.000 euro aan te schaffen. Ondernemer De Jong weigerde dit om de eenvoudige reden niet over het geld te beschikken.

In een zaak bij de Raad van State kreeg De Jong vervolgens gelijk. Wel werd hem geadviseerd een onafhankelijk tussenpersoon aan te stellen om te zoeken naar een oplossing. De Jong plaatste verder een jaar geleden een vernauwing bovenop de drie schoorstenen om de uitstoot met wat meer druk de pijp uit te persen, waardoor deze hoger in de lucht belandde.

Omwonenden bleven klagen met als gevolg dat er geuronderzoek komt van ruim 10.000 euro. Volgens De Jong gaat het om slechts twee bewoners die klagen. ‘We vinden het ook vervelend dat twee buren aangeven overlast te hebben. Die mensen zijn al jaren met de gemeente bezig en we begrijpen dat ze het nu wel eens beu zijn’, aldus De Jong in De Stentor.

Wanneer het onderzoek gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er aan de geuroorlog rond barbecuerestaurant Gonzales voorlopig nog geen eind komt.

Reageer op dit artikel