nieuws

gezakt? melkweg organiseert het zakkersfestival

Horeca

Eindexamenkandidaten die het diploma dit jaar aan hun neus voorbij zagen gaan, kunnen op 10 juli hun frustraties met lotgenoten delen in de Melkweg in Amsterdam. De Nederlandse band VanKatoen wil met het zogeheten Zakkersfestival gezakte leerlingen een hart onder de riem steken. Het muziekevenement is voor hen gratis toegankelijk, liet de initiatiefnemer dinsdag weten.

Op het programma staan behalve VanKatoen ook optredens van Rude Rich and the High Notes, Autumn, One in a million, Skip the Rush en Liftid. Het festival vindt voor de derde keer plaats. VanKatoen organiseert het evenement, omdat eindexamenkandidaten die hun diploma niet hebben gehaald, een ,,vergeten groep in de samenleving” zijn. ,,Wij voelen ons verbonden met de zakkers, zijn zelf ook vaker gezakt en in onze omgeving zien we vaak dat mensen elkaar laten zakken. Alle reden dus voor een heftig feest.”

Reageer op dit artikel