nieuws

gravin koopt kasteel in almere

Horeca

Het kasteel in Almere is verkocht. Dat heeft de Rabobank dinsdag laten weten. De bank deed het deels afgebouwde complex voor bijna 9,2 miljoen euro van de hand aan de nieuw gevormde maatschap Gravin.

De bouw van het kasteel lag sinds drie jaar stil, nadat initiatiefnemer en projectontwikkelaar Thijs Blom het project niet meer kon betalen. Een dochteronderneming van de Rabobank nam het kasteel over, maar het lukte niet om het snel door te verkopen tot Gravin belangstelling toonde.

,,Niemand zag er wat in en had het lef om eraan te beginnen. Wij vonden het toch interessant om het op te pakken. Zo’n moeilijk project is voor ons een uitdaging”, aldus J. van der Graaf van Gravin.

Hij is bestuurder van een vennootschap dat de bouw samen met een vennootschap van het Vink-concern gaat oppakken. Gravin bestaat uit de beginletters van Van der Graaf en Vink. Beide ondernemingen hebben volgens Van der Graaf hun sporen verdiend in onder meer het ontwikkelen van onroerend goed.

De verwachting is dat de bouw van de replica van een Middeleeuws kasteel over een halfjaar wordt opgepakt en een jaar gaat duren. Het is nog onbekend wanneer de omliggende gebouwen op het terrein van 25 hectare worden ontwikkeld. Gravin denkt eraan om daar cultuur, recreatie en horeca in onder te brengen. De functie van het kasteel zelf is volgens Van der Graaf nog onbekend, maar zal vermoedelijk hetzelfde zijn.

Reageer op dit artikel