nieuws

Hilton Rotterdam start verwijdering gevelplaten

Horeca

Het Hilton Hotel in Rotterdam begint met het verwijderen van de gevelplaten aan de kant van de Coolsingel. Bijna twee weken geleden kwamen vier van de natuurstenen gevelplaten door onbekende oorzaak naar beneden.

General manager Robert Krygsman van Hilton maakte bekend dat de platen uit voorzorg worden weggehaald. ‘De bestaande maatregelen worden verder aangepast, om de publieksveiligheid rond het betreffende gebied ook tijdens deze werkzaamheden te waarborgen’, aldus Krygsman

Hoe lang de werkzaamheden duren, is op dit moment nog niet bekend. Wanneer de platen zijn verwijderd, vervolgt TNO-afdeling Bouw en Ondergrond met het onderzoek naar de oorzaak van de losgelaten gevelbekleding.

De natuurstenen platen vielen zaterdagnacht 21 mei naar beneden. Het zou gaan om tien vierkante meter. Niemand raakte gewond, maar een voorbijganger werd op een haar na geraakt. De Coolsingel was enkele uren afgezet en over een afstand van 40 meter lagen witte brokstukken op straat.

Het Hilton Hotel is in 1963 geopend. Het gebouw is ontworpen door de bekende Rotterdamse architect Maaskant en heeft de status van beschermd stadsgezicht.

Reageer op dit artikel