nieuws

Horeca Hoorn geschokt door moord op kroegbaas

Horeca

De koelbloedige moord op cafébaas Moestafa van café Harem in Hoorn heeft zijn collega’s geschokt. Voor de deur van de kroeg liggen rozen. ‘We staan met z’n allen machteloos tegen dit soort geweld. Het is diep triest wanneer dit soort mafkezen met een wapen op zak gaat stappen.

Dat zegt bestuurslid Klaas Poeze van de lokale afdeling van Koninklijk Horeca Nederland in de regionale krant. De eigenaar van café Harem werd in de nacht van zaterdag op zondag neergeschoten op straat door een klant die de toegang tot het café werd geweigerd. De regel is dat na twee uur niemand meer naar binnen mag bij een horecazaak in de binnenstad. De mensen die dan nog aanwezig zijn, mogen blijven zitten.

De eigenaar van De Pitstop, tegenover café Harem, legt uit hoe het gegaan is. ‘Wij trekken gewoon de gordijnen dicht en laten niemand meer binnen. Niet meer in discussie gaan. Maar Moestafa was altijd een man die even naar buiten ging om het uit te leggen. En dat is verkeerd afgelopen.’

Onderzoek
Van de dader ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd, terwijl ook het personeel van Harem is ondervraagd. Vaststaat dat een groepje van drie of vier jongemannen voor de deur van het café verscheen en kort na vijf uur naar binnen wilde gaan. De cafébaas werd buiten getroffen door een kogel uit het vuurwapen dat een van de mannen trok na een ruzie.

Reageer op dit artikel