nieuws

Horeca knarsetandt over naderende kermis

Horeca

De horeca op de Markt in het Noordhollandse Schagen ziet met lede ogen hoe de jaarlijkse kermis weer wordt opgebouwd voor hun deur. Bij café De Beurs staat de Super Mouse voor de deur, waardoor klanten om een heel hekwerk heen moeten lopen om de kroeg te bereiken. ‘Twee jaar geleden stond dat ding hier ook en toen hadden we net zo goed tien dagen dicht kunnen gaan.

De ondernemers klagen vooral dat ze hun terrassen niet kunnen gebruiken. Een drama met het mooie weer. Door het lawaai van de kermis is een normaal gesprek op het terras niet mogelijk, terwijl de diesellucht van de motoren van de attracties een verblijf op de terrassen tot een beproeving maakt.
De horeca vindt het vreemd dat de gemeente niet open staat voor hun klachten. ‘Ik heb de indruk dat de gemeente de kermis handenwrijvend verwelkomt omdat die veel geld in het laatje brengt. En de kermisbedrijven gedragen zich steeds meer in de trant van ‘ik betaal zo veel voor deze plek dat ik kan doen en laten wat ik wil’. Het is een spiraal waar niemand uit kan stappen blijkbaar’, klaagt een ondernemer in het Noordhollands Dagblad.

Reageer op dit artikel