nieuws

Hotel Château St. Gerlach vervangt Bush-bed

Horeca

Het Château St. Gerlach heeft het bed waarin George Bush tijdens zijn bezoek aan Nederland sliep voorlopig verwijderd uit de presidentiële suite. Het bed krijgt voorlopig een aparte plek in het luxe hotel. Een aanbod van een beddenleverancier uit Dokkum om het bed te kopen wees het hotel echter resoluut van de hand.

‘Wij zouden dat bed nooit verkopen of commercieel exploiteren’, zegt directeur Philip Geervliet van het hotel in De Telegraaf. ‘Dat zou ongepast zijn. Maar de belangstelling voor de suite blijft gigantisch. Sinds het bezoek van de president is-ie constant volgeboekt’, aldus de hoteldirecteur.

Beddenhandelaar Dirk van der Meulen uit Dokkum zag kansen met het bed. Hij wilde het bed in zijn etalage zetten als blikvanger voor zijn zaak. Hij kreeg echter nul op het rekest. ‘Men vond het bij nader inzien te privé om er wildvreemden op te laten pitten of om ermee door het land te gaan slepen. Het feest ging dus niet door. Maar het bleek ook niet bepaald eenvoudig om het te laten verzekeren’, aldus Van der Meulen.

Vervangen
Volgens de beddenhandelaar was ook de Amerikaanse ambassade tegen de verkoop van het bed. De Bush-toeristen in het hotel moeten het ook zonder het bed stellen. Geervliet: ‘We hebben het bed voorlopig apart gezet. Een tijdelijke actie. Het zal ooit wel teruggaan naar de presidentiële suite. Misschien krijgt het een andere bestemming, maar dan beslist binnen ons château.

Reageer op dit artikel