nieuws

Kennedie geschokt over verpleeghuizen

Horeca

Toen Golden Tulip-topman Hans Kennedie tijdens zijn bezoeken aan verpleeghuizen merkte dat personeel het eten en drinken van verpleeghuisbewoners ‘voeding en vocht’ noemde, ging er een schok door hem heen. ‘Kennelijk zien ze het eten en drinken van bewoners als iets dat procesmatig wordt verstrekt, zonder enige beleving.

Helemaal fout, vindt de hotelier die op verzoek van staatssecretaris Ross de verpleeghuizen heeft doorgelicht. Eten en drinken zijn voor mensen, en zeker voor zieke mensen, volgens hem momenten op de dag om naar uit kijken. ‘Waar ze zich op kunnen verheugen.’

Dus is het naar zijn mening belangrijk dat personeel in verpleeghuizen de tafel dekt voor de bewoners, af en toe een kaarsje aansteekt, en de mensen helpt bij het eten. ‘Het moet lekker en gezellig zijn.’ Volgens Kennedie hoeft dat niet veel extra geld te kosten.

Reageer op dit artikel