nieuws

KLM-catering schenkt biologische melk

Horeca

Passagiers van luchtvaartmaatschappij KLM krijgen voortaan alleen nog bio-melk. KLM Catering Services is deze week overgestapt op biologische zuivel voor de maaltijden aan boord, maakte leverancier Vecozuivel vrijdag bekend.

De stap is het gevolg van onderhandelingen met zuivelleveranciers over een nieuw contract. Achter de omschakeling zit niet zo zeer een ‘biologische gedachte’, stelt een woordvoerder van de luchtvaartmaaschappij. Het gaat KLM in de eerste plaats om goede producten. Als de kwaliteit van bijvoorbeeld biologische groenten hoger ligt dan die van de ‘gewone’ producten, kan dat volgens hem reden zijn om over te stappen.

Gaat het KLM in eerste instantie om de kwaliteit, het contract kan de biologische melkveehouderij een flinke steun in de rug geven. Volgens Vecozuivel kunnen meer boeren in de Gelderse Vallei, waar de bio-zuivel voor de luchtvaartmaatschappij goeddeels vandaan komt, omschakelen op de dier- en milieuvriendelijke melkproductie.

De Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw heeft eind vorig jaar nieuwe afspraken gemaakt om de milieu- en diervriendelijke landbouw te stimuleren. De Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) zette als nieuwkomer zijn handtekening onder het hernieuwde convenant. Ook zeven ministeries zetten hun bedrijfsrestaurants in om het biologisch voedsel te promoten.

Reageer op dit artikel