nieuws

Kroegbaas ingelicht over geboorte prinsesje

Horeca

De Enschedese kroegbaas Danny de Vries wist voor de officiële bekendmaking van de geboorte van het tweede kind van prinses Máxima en prins Willem-Alexander. Gevolg was dat het café gistermiddag voor 16.00 uur beschuit met muisjes serveerde en daarmee veel voorbijgangers verraste.

Mede-eigenaar De Vries van Royal Café Le Monde op de Oude Markt in Enschede is bestuurslid van de oranjevereniging. De oranjeverenigingen werden gistermiddag ingelicht over de geboorte voordat premier Balkende om 16.00 uur op televisie verscheen. ‘Daardoor wist ik al van de geboorte vóór de officiële bekendmaking’, aldus De Vries in het Algemeen Dagblad.

Op het terras van Royal Café Le Monde stonden dienbladen met beschuit met muisjes. Ook gingen er liters oranjebitter door in het horecabedrijf. Nietsvermoedende voorbijgangers keken verrast op. Zij waren nog niet op de hoogte van het nieuws.

Horecaman De Vries kan zijn geluk niet op. Hij beleeft de geboorte intenser dan die van Amalia. De Vries: ‘Gevoelsmatig sta ik er nu een stukje dichter bij. Na de geboorte van Amalia heb ik me beziggehouden met een geboorteboek, dat ik persoonlijk aan Willem-Alexander en Máxima heb kunnen aanbieden. Van die ontmoeting ben ik nóg onder de indruk.’

Reageer op dit artikel