nieuws

Minder valse kaarten dan verwacht bij Defqon

Horeca

Organisatie Q-dance van dancefestival Defqon op het Almeerderstrand bij Almere heeft zaterdag ongeveer zeshonderd valse kaarten in beslag genomen aan de poort. Dat zijn er minder dan verwacht, zei een woordvoerder van de organisatie.

Eerder deze week maakte de zegsman bekend dat er 10.000 valse toegangsbewijzen voor Defqon in omloop waren. Onlangs zijn er bij TicketBox rollen gestolen en daarmee zijn valse kaarten geprint. Q-dance zette bij de toegangscontrole handscanners in die alleen de barcodes van de 32.000 legale kaarten herkennen.

Feestgangers konden vooraf op de website van Defqon hun barcode controleren. Toch kwamen er nog ongeveer zeshonderd mensen met een imitatiekaartje naar het evenement. De organisatie verwachtte grote ongeregeldheden bij de toegangscontrole van het festival, maar ook dat is erg meegevallen. ‘Er zijn wel wat boze mensen, maar er zijn geen relletjes ontstaan. De mensen laten zich redelijk gewillig wegsturen.’

Eerder dit jaar doken al nepkaartjes op bij concerten van Van Morrison, The Chemical Brothers en Anastacia. Ook toen werd alleen op basis van de combinatie kaartnummer en -cijfer duidelijk dat het om valse kaarten ging.

Reageer op dit artikel