nieuws

moderne en nederlandse jachtbouw op SAIL Amsterdam 2005

Horeca

Van 17 t/m 22 augustus is Amsterdam weer thuishaven van een grote internationale vloot. Naast indrukwekkende Tall Ships en prachtige schepen uit ons nautisch verleden, komen er voor het eerst dit jaar ook moderne schepen naar SAIL. In de IJ-haven zal tijdens SAIL een aantal spraakmakende moderne schepen afgemeerd liggen, zoals Windrose of Amsterdam, Favonius en Bonduelle.

Het Muziekgebouw aan het IJ wordt als Jachtbouw Paviljoen ingericht met een tentoonstelling over 25 jaar Nederlandse Jachtbouw. Daar zijn ook de ‘Haven van de Toekomst’ en spectaculaire films te zien.

Bart Meyers, algemeen directeur van Stichting SAIL Amsterdam is blij met deze ontwikkeling. “Eén van de centrale thema’s van SAIL Amsterdam 2005 is ‘De Maritieme Link tussen Verleden, Heden en Toekomst’. SAIL 2005 zal niet alleen de rijke nautische traditie en de sfeer van ontdekking, ontmoeting en Hollands Glorie laten herleven, maar zal tegelijkertijd staan voor nieuwe mogelijkheden en wenkende perspectieven; voor techniek, vakmanschap en innovatiedrang als de drijvende krachten achter welzijn en welvaart”.

Inmiddels hebben zes spraakmakende moderne schepen zich gemeld voor SAIL Amsterdam 2005: Windrose of Amsterdam, Favonius, Bonduelle, Afrodites, Zeeleeuw en Blind Date. Behalve Bonduelle varen allen onder Nederlandse vlag.

De organisatie van SAIL Amsterdam 2005 is in handen van Stichting SAIL Amsterdam. Dit evenement wordt gerealiseerd dankzij steun van sponsors en partners: Subsidiënt: Gemeente Amsterdam; Hoofdsponsors: Koninklijke Marine, Nationale Postcode Loterij, Postbank en Tiscali; Sponsors: Accor Hotels, Boer & Croon Strategy and Management Group, Clifford Chance, ING, Nederlandse Spoorwegen, Provincie Noord-Holland en De Telegraaf; Supporters: Burgers Ergon, Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, ISS/Securicor/Icova, Randstad, SvitserWijsmuller en UltraAlert; Suppliers: DaimlerChrysler en Scheepswerf De Breedendam. Partners: Nautisch Evenementen Bureau, Loc 7000 Events, Martinair Partyservice, theFrontDoor, Nextrategy, GX en Kruit Communicatie en Vormgeving.

Reageer op dit artikel