nieuws

Moordenaar Willem Endstra gefilmd door hotelcamera

Horeca

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht toonde deze week beelden van de vermoedelijke moordenaar van vastgoedtycoon Willem Endstra. Deze beelden zijn gemaakt door de bewakingscamera’s van een hotel aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid, waar Endstra op 17 mei vorig jaar op klaarlichte dag voor zijn kantoor werd doodgeschoten.

De beelden van de hotelcamera tonen een jongeman van ongeveer 25 jaar met een Oost-Europees uiterlijk. Hij droeg een lichtgekleurde baseballpet en een rood sportjack met witte streep. Deze jas is een dag na de moordaanslag teruggevonden in een blauwe Alfa Romeo, die stond geparkeerd in de wijk Bos en Lommer. Deze wagen was twee maanden eerder gestolen in Utrecht.

Endstra was een grote vastgoedbelegger, met ook grote horecabelangen. Het programma Zembla onthulde onlangs dat hij onder meer betrokken was bij de overname van het Kurhaus in Scheveningen. Endstra werd afgeperst door ex-Heineken-ontvoerder Willem Holleerder.

Reageer op dit artikel