nieuws

Oerol goed voor 80.000 verkochte kaarten

Horeca

Op de 24e editie van het festival Oerol op Terschelling zijn in totaal 80.000 kaarten verkocht, zo maakte de organisatie zondag bekend. Dit zijn er 10.000 meer dan het voorgaande jaar. Oerol, dit jaar van 10 tot en met 19 juni op het Friese waddeneiland, had de eerste dagen last van zeer slecht weer. Desondanks gingen slechts acht van de 575 voorstelling niet door.

Het preciese aantal bezoekers is moeilijk aan te geven. Veel straatvoorstellingen en muziekoptredens zijn gratis toegankelijk, bovendien gaan bezoekers veelal naar meerdere voorstellingen. Een woordvoerder van Oerol zei niet goed te kunnen aangeven waarom er meer kaarten verkocht werden. ‘We hebben heel trouwe bezoekers en de programmering was dit jaar goed. Bovendien waren er meer voorstellingen.’

Artistiek leider Joop Mulder voegt hieraan toe dat ‘mensen erg verzot zijn op de goede balans tussen de internationale theatervoorstellingen en de optredens van de jonge makers. Het is een echt theaterfestival met diversiteit’ Volgend jaar zal de 25e editie gehouden worden van 16 tot en met 25 juni 2006. Het thema voor de jubileumeditie heeft te maken met volkeren die altijd onderweg zijn. ‘Alle leefculturen die ooit het eiland beïnvloed hebben’, aldus Mulder.

Reageer op dit artikel