nieuws

Oerolorganisatie waarschuwt bezoekers voor spoorstaking

Horeca

De organisatie van Oerol waarschuwt de bezoekers van het Terschellingse festival vrijdag maatregelen te nemen vanwege de staking van spoorbeheerder ProRail. Het treinverkeer naar de veerboot in Harlingen-Haven ligt vrijdag volledig stil, waardoor de duizenden bezoekers van het festival niet bij de veerboot kunnen komen, of daar juist niet meer weg kunnen komen.

De organisatie verwacht dat veel mensen met de veerboot vanuit Harlingen naar Terschelling willen reizen en vice versa. De aan en afvoer van reizigers uit Harlingen gebeurt voor een belangrijk deel per trein richting Leeuwarden. ,,We hebben de staking in de dagkrant van Oerol aangekondigd, want het zou sneu zijn als mensen in Harlingen zonder vervoer staan”, aldus donderdag een zegsvrouwe van het festival.

Reageer op dit artikel