nieuws

Opnieuw Beer-restaurant ten onder in vlammenzee

Horeca

Restaurant Brutus Beer aan de Boompjes in Rotterdam is zaterdagavond uitgebrand. Gasten en personeelsleden konden grotendeels ongedeerd het pad verlaten. Het is al de vierde keer in een paar jaar tijd dat een restaurant van exploitant Beren Holding in een vlammenzee ten onder gaat.

Drie mensen moesten na afloop van de brand worden behandeld aan ademhalingsproblemen. Op het moment dat de brand uitbrak, rond half elf in de avond, waren er naar schatting honderddertig mensen in het pand aanwezig. Brandweercommandant Henk Stortenbeker zegt in Rotterdams Dagblad dat de brand waarschijnlijk in de keuken is begonnen. ‘Er wordt ook gegrild dus misschien komt het daardoor. Het is daar behoorlijk tekeer gegaan.’

De brandweer had het vuur binnen drie kwartier onder controle. Voor één van de twee eigenaren, Robert Cramwinckel was de pil van de brand extra bitter. ‘Dit is een drama. Het zou een topdag zijn geworden met die vliegshow’, meldt hij in de krant. Klanten wilden niet direct vertrekken. ‘Brand? Maar ik heb net besteld’, kreeg het bedienend personeel te horen.

Goed verzekerd
Het pand is volgens general manager C. Donker van de Beren Holding goed verzekerd. ‘Ik ben vooral blij dat er geen gewonden zijn gevallen. Het bedrijf heeft inmiddels veel ervaring met branden. In januari 1997 brandde het historische pand De Koophandel af, in 2002 was het de beurt aan een restaurant aan de Maasboulevard in Schiedam, terwijl in 2003 een vestiging in Barendrecht affikte.

Beren Holding beschikt over vijftien zaken. In de Misset Horeca Top 100 bezet het bedrijf plek 62 met een omzet van 11,5 miljoen euro. Vorig jaar stond het bedrijf nog op plaats 83 op de ranglijst.

Reageer op dit artikel