nieuws

Plaquette voor Bernhard bij Hotel De Wereld

Horeca

De gemeente Wageningen wil een gedenkteken in de vorm van een plaquette voor prins Bernhard bij Hotel De Wereld. Daar was hij in 1945 aanwezig bij de ondertekening van de Duitse capitulatie en vlakbij het hotel nam hij het jaarlijkse veteranendéfilé af.

De gemeente denkt de plaquette aan de buitenmuur van het hotel aan te brengen. Zij nodigt Wageningse en andere kunstenaars uit om een ideeënschets te maken. Wageningen wil het gedenkteken onthullen op 1 december. De prins is dan een jaar dood.

De gemeente besloot al eerder tot een alternatief voor de uitschuifbare zuil die kunstenaar Hanshan Roebers zich bij Hotel De Wereld voorstelde, omdat dit ontwerp op nogal wat kritiek van Wageningers en Bernhard-fans stuitte. In de volksmond werd het kunstvoorwerp vanwege de opvallende vorm de ‘penis van Wageningen’ genoemd. Voor dit opmerkelijke kunstwerk wordt een andere plek in Wageningen overwogen.

Reageer op dit artikel