nieuws

Pretparken profiteren van spoorstaking

Horeca

De pretparken hebben vrijdag overuren gedraaid. Veel mensen hadden een dag vrij genomen omdat de treinen niet rijden. De Efteling en het Land van Ooit kregen meer bezoekers over de vloer dan normaal.

Het Land van Ooit kon 3500 mensen verwelkomen, 91 procent meer dan verwacht. Kennelijk hebben veel ouders een dagje vrij genomen en van deze snipperdag gebruik gemaakt om het pretpark te bezoeken, aldus het Land van Ooit in een verklaring. De Efteling telde ongeveer 13.000 bezoekers. Meer dan normaal, zei een woordvoerder, maar hij kon geen percentage noemen. Het pretpark profiteerde niet alleen van de spoorstaking, maar ook van de vele scholieren die geslaagd zijn voor hun eindexamen. Een woordvoerder had goed nieuws voor de bezoekers: ,,Ons stoomtreintje rijdt wel”.

Reageer op dit artikel