nieuws

Ruim 300 mensen in stille tocht cafébaas

Horeca

De stille tocht voor de vermoorde cafébaas Mustafa Kaplan van café Harem in Hoorn heeft ruim driehonderd mensen op de been gebracht. Voorop in de stoet liep burgemeester Onno van Veldenhuizen. De tocht zondag eindigde bij café Harem op de plaats waar Kaplan werd vermoord.

‘Mooi en vreedzaam als Mustafa. Er liep van alles mee. Dit heeft niets met etnische afkomst te maken. Dit treft iedereen.’, zo omschreef één van de deelnemers van de stille tocht. Volgens burgemeester Van Veldhuizen willen de deelnemers met de tocht een signaal afgeven. ‘Veel mensen willen laten zien dat ze dit niet willen in Hoorn.’

Mustafa Kaplan werd in de nacht van zaterdag 18 en zondag 19 juni doodgeschoten voor zijn zaak. De 39-jarige eigenaar had kort daarvoor een groepje de toegang tot zijn zaak geweigerd en ging op straat met ze in discussie. Daarbij trok één van hen een pistool en schoot de kroegbaas dood. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Café Harem is een Turk café annex koffiehuis dat vooral door oudere Turken regelmatig wordt bezocht. De zaak ligt vlak buiten het centrum van Hoorn en staat goed bekend bij gemeente en de buurt.

Reageer op dit artikel